Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای به مسائل اخیر پیرامون طرح صیانت از کاربران فضای مجازی واکنش نشان داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای به مسائل اخیر پیرامون طرح صیانت از کاربران فضای مجازی واکنش نشان داد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی
در شرایطی که پس از تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات موسوم به طرح صیانت توسط کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه مجلس، ایرادات وارد بر این مصوبه را وارد دانسته و تصمیم­گیری نهایی ناظر بر تایید یا لغو آن را به بعد از بررسی لایجه بودجه موکول کرده است، آقای تقی‌پور روز سه شنبه مورخ ۱۰/۱۲/۱۴۰۰ به دعوت از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درجلسه‌ای بدون حضور کارشناس تخصصی حضور پیدا کردند، اما پاسخ‌های ایشان برای بسیج دانشجویی دانشگاه تهران کافی و قانع کننده نبود؛ لذا ضروری می­بینیم به عنوان دانشجویانی دغدغه‌مند، به برخی از مسائل نگران­کننده­ که در خصوص این طرح و فرایند تصویبش مطرح است، بپردازیم:

مهجوریت جمهور
جای تحیر است که با وجود تاکیدات مکرر امامین انقلاب بر تقویت نقش­آفرینی فعالانه مردم در حکومت و مردم سالاری دینی، برخی نمایندگان مجلس با بی‌توجهی به افکار عمومی در موضوعی که مستقیما به معیشت و زندگی مردم گره خورده است، جایگاهی برای نظر مردم و دغدغه­های بدنه جامعه در مسیر تصمیم­گیری­ها قاعل نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حکمرانی فضای مجازی فرآیندی بس سنگین است و قطعاً بدون همراهی مردم به نتیجه نخواهد رسید. جای تأسف دارد که با اتخاذ روند غلط برای ایجاد حکمرانی در این فضا و کنار گذاشتن مردم و عدم اقناع عموم، این موضوع به مثابه قطع اینترنت در افکار عمومی تجلی پیدا کرده است. این امر به قدری حائز اهمیت است که در قضیه گران شدن بنزین در سال ۹۸، با روند اشتباه و همچنین عدم اقناع درست، شاهد اتفاقات تلخ و نامطلوب برای مردم و ضربه‌ای سنگین به پیکر کشور عزیزمان بودیم. همچنین اقدامات حداقلی مجلس از قبیل پخش علنی جلسات نیز که خلاصه درنوشتن آیین نامه داخلی خود کمیسیون شد، تاثیری در راستای اقناع عمومی نداشته است.

چالش‌های اساسی طرح
بدیهی است که کسی لزوم قانون‌گذاری و ورود به عرصه حکمرانی برای فضای مجازی را نفی نمی‌کند، اما مواردی همچون نگاه تهدید محور به فضای مجازی، عدم برخورداری از ایده مشخص حکمرانی، عدم قابلیت اجرایی شدن برخی بند‌های طرح و اختیارات بیش از اندازه دبیر شورایعالی مبنی بر «ریاست مرکز ملی فضای مجازی، ریاست کارگروه گذر امن و ریاست کمیسیون عالی تنظیم مقررات به طور همزمان» که منجر به تاثیرگذاری‌های فرد محور و احتمال ایجاد زد و بند‌های سیاسی می‌شود، از ایرادات اساسی طرح است.

هم­چنین اقداماتی از جمله برچسب زدن به منتقدین و عدم تلاش برای گفتگو با آنان نشان از این دارد که عزم بررسی کارشناسی طرح بین نمایندگان کمیسیون وجود ندارد. ضمن اینکه به روند اصلاحات این طرح نیز ایرادات جدی وارد است من جمله آن که کمیسیون فرهنگی، طرح را در مسیری غیر از مسیر قانونی خود در زمان تصویب آیین نامه داخلی کمیسیون مشترک، بار‌ها و بار‌ها تغییر داده است بطوری که تعدد نسخه‌ها و ابهامات داخل هر یک منجر به برداشت‌های متفاوت از طرح شده که این موید دیدگاه‌های دو پلو نسبت به طرح است.

مورد دیگری که می­توان در این خصوص به آن اشاره کرد این است که در جلسه کمیسیون مشترک، شخص معاونت قوانین مجلس حاضر بودند، ولی پس از رفت و برگشت از مرکز پژوهش­ها به کمیسیون، ایشان مصوبه را غیرقانونی قلم داد کردند؛ این رفتار دوگانه مفهومی جز بازی دادن سیاسی ندارد و در این امر نقد جدی به هیات رئیسه مجلس وارد است و علت پیش آمدن برخی حواشی برای این طرح را عملکرد هیات رئیسه مجلس می­دانیم.

مصوبه‌های بر زمین مانده
با تدبیر رهبرانقلاب، شورایعالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۰ تشکیل شد تا محلی برای سیاست گذاری و همفکری برای فضای مجازی باشد. کم نیست مصوبات دقیق و کارشناسی شده شورای عالی فضای مجازی که به تصویب سه قوه درآمده است و در حکم قانون می‌باشد، اما مسئولین اجرایی تا بحال آن را اجرایی نکرده اند. با این حال شاهد این هستیم که مجلس یازدهم باوجود ابزار‌های نظارتی مانند طرح پرسش و استیضاح برای نظارت بر حسن اجرای مصوبات قبلی از جمله ساماندهی شبکه‌های اجتماعی در سال ۹۶، مجددا به سمت قانون نویسی در این حوزه می‌رود؛ که این امر نشان از عدم خواست حقیقی مجلس بر حکمرانی منطقی در عرصه فضای مجازی دارد.

تصویب چنین طرحی با مشکلاتی که مطرح شد، موجب می‌شود که هرگاه نام قانون‌گذاری برای فضای مجازی آورده شد، ذهن مردم به سمت قطع دسترسی به این فضا برود و با آن مخالفت کنند؛ در واقع بدنامی کلیدواژه «حکمرانی فضای‌مجازی» آورده اصلی این طرح است.

حال پس از دو سال از عمر این مجلس، انتظار این است که مجلس با تصمیمات ناگهانی و غیر معقول تیشه به ریشه اعتماد مردم به تفکر انقلابی که داعیه دارش است، نزند. انقلابی‌گری به معنای پاسخ‌گویی، شفافیت، عقلانیت، ارزش‌دادن به آرای عمومی به دور از سیاست زدگی و شنیدن صدای منتقدان است.
والسلام علی من اتبع الهدی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح صیانت از کاربران فضای مجازی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران دانشکده فنی مجلس شورای اسلامی حکمرانی فضای مجازی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران فضای مجازی طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بخشی، صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ١٣ پرونده در کمیته امنیت روانی دادسرا تشکیل شده گفت: با مروجین اکاذیب به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی، انتشاردهندگان مطالب خلاف واقع و خلاف منافع کشور و هم آوا با جریانات هدایت شده معاندین در استان که قریب به ٢ میلیون دنبال کننده داشته‌اند برخورد شده است.

وی، برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی مردم را مطالبه‌ی مسئولان عالی قوه قضائیه و مردم دانست و افزود: با توجه به گستردگی دامنه نفوذ، تنوع تکثر رسانه‌ای و فعالیت برخی ادمین‌های تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و غیره در خصوص تشویش اذهان عمومی، هتک هیثیت و نسبت دادن اعمالی خلاف واقع به شخص حقیقی یا حقوقی، ترویج بی‌بند و باری و مبارزه با عفاف و حجاب در فضای مجازی، دادستان به عنوان مدعی العموم علیه افرادی که مبادرت به ارتکاب جرم در فضای مجازی نموده و اهداف دشمن را ترویج می‌کنند اعلام جرم می‌نماید.

وی با تأکید بر هوشیاری کاربران در مواجهه با چنین محتواهای رسانه‌ای افزود: ایجاد امنیت روانی، سالم‌سازی و پاک‌سازی فضای مجازی مطالبه به حق مردم و از مظاهر تأمین حقوق عامه است و در سامانه ارتباط مردمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان پیام‌های متعددی از گزارش این موضوعات وجود دارد که در بیانات مقام معظم رهبری (حفظ الله) نیز به رعایت این امر اشاره شده است.

دادستان کرمان همچنین به برخی از اقدامات مدیران صفحات فضای مجازی در خصوص انتشار کلیپ‌هایی با موضوع تمسخر حجاب و به سخره گرفتن برخورد قانونی با فعالین عفاف و حجاب اشاره و تصریح کرد: شعبه و قاضی ویژه جهت رسیدگی به جرایم ترویج‌کنندگان بی‌عفتی و بی‌حجابی اختصاص داده شده و برای این افراد، پرونده قضائی تشکیل و متهمین تحت قرار نظارت قضائی نیز از فعالیت در فضای مجازی برای مدت معین محروم شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه برخورداری از فضای مجازی سالم، حق مردم متدین و انقلابی کرمان است اظهار داشت: با راه اندازی کمیته امنیت روانی در دادسرا، نظارت مستمر بر برهم زنندگان امنیت روانی مردم و مقابله با بزه‌های باندی در فضای مجازی، رصد و کشف جرم و تشکیل پرونده در دستور کار است.

کد خبر 6098244

دیگر خبرها

  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • برنامه تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه داریم/ضعف مجلس یازدهم در تراز بین المللی
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • صیانت از آرای مردم در مرحله دوم انتخابات استان تهران تضمین می‌شود
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان